Ben je een slechte slaper? Dit kunnen de oorzaken zijn.

Uncategorized Nov 07, 2022

Ik was altijd een lichte slaper. Ik werd van heel veel dingen wakker. Ik dacht dat dit normaal was en bij mij hoorde, maar toen ik gezonder ging eten (Medical Medium methode) ging ik ook veel beter en dieper slapen en werd ik bijna nooit meer wakker in de nacht.

Vaak hoor ik dat mensen slecht slapen. Na een voetreflexbehandeling slapen de meesten veel beter en dat is altijd goed om te horen.

Maar als slecht slapen een chronische klacht is geworden dan is dat echt niet fijn, maar het is mogelijk om beter te gaan slapen.

Dit is wat ik leerde over slaap van Anthony William, Medical Medium.

Je lever

Je lever gaat als jij naar bed gaat het ook een paar uurtjes rustig aan doen. Rond een uur of 3 of 4 gaat je lever weer voor jou aan de slag, het ruimt de rommel van de dag ervoor op en probeert ziekteverwekkers te doden. Als je een lever hebt die niet goed werkt, ook wel een vervette lever genoemd, kan dit leiden tot een soort van lichte spasme en sommige mensen worden dan wakker rond dit tijdstip.

Virussen

Virussen en sommige bacteriën produceren afvalstoffen. Deze afvalstoffen kunnen de reden zijn dat je niet of moeilijk kunt slapen. We hebben allemaal virussen en bacteriën in ons lichaam en afhankelijk van hoe gezond we zijn kunnen deze ziekteverwekkers voor problemen zorgen.

Zware metalen en E621 (natuurlijke aroma’s)

Zware metalen en E621 zijn niet ongewoon tegenwoordig. Iedereen heeft ze in zijn systeem, zoals aluminium, koper, kwik enz. omdat ze overal om ons heen zijn. Deze stoffen kunnen neerslaan in onze hersenen. Ziekteverwekkers houden van deze gifstoffen en worden er sterker van, wat er voor zorgt dat ze meer giftige stoffen uitscheiden. Dit kan een reden zijn dat mensen niet goed kunnen slapen.

Spijsverteringsproblemen

Sommige mensen hebben last van een sensitief spijsverteringskanaal. De zenuwuiteinden die aangesloten zijn op het kanaal kunnen gevoelig zijn als er eten doorheen gaat. In de nacht vind een deel van de vertering plaats waardoor mensen wakker kunnen worden.

Overgewicht en sinus problemen

Overgewicht kan ervoor zorgen dat er teveel druk op de borst komt te staan als je ligt waardoor ademhalen moeilijk wordt. Ook als je problemen met je holtes hebt kan dit je uit je slaap houden

Adrenaline

Als je erg gestrest bent wordt er heel veel adrenaline door je lichaam heen gepompt. Dit kan er de oorzaak van zijn dat je tot laat wakker bent en in de ochtend moeilijk op kunt staan.

Heilig slaapvenster

De uren tussen 22.00 - 02.00 uur en van 10.00 - 14.00 uur zijn de heilige uren. Op deze uren, net voor twaalf uur en net na twaalf uur, slaap je het diepst en kan je lichaam het best herstellen. Probeer dan de meeste slaap te pakken, ook al is het maar 10 minuten zelfs dan helpt het al. Weet, dat als je niet in slaap kan vallen tijdens deze uren, een deel van je lichaam en brein wel slaapt. Je lichaam hoeft niet actief te zijn en dus kan het deels zijn slaap pakken.

Je eigen slaap account

Vaak wordt er gedacht, dat als je slaap hebt gemist, je deze niet meer in kunt halen. Gelukkig is dat niet het geval. Je lichaam heeft een soort slaap account waarop wordt bijgehouden hoeveel slaap je  tekort komt. Slaap die je gemist hebt kun je gewoon op een later tijdstip weer inhalen.

Engel van de slaap

Als je in engelen gelooft dan kun je de engel van de slaap aanroepen. Ze zal je op weg helpen naar een betere slaap.

Goed voor jezelf zorgen

Als je goed voor je lever gaat zorgen, gezond gaat eten, je stress niveau omlaag haalt, jezelf reinigt van gifstoffen en ziekteverwekkers dan ga je beter slapen en kun je je gemiste slaapuurtjes weer gaan inhalen.

Slaap lekker!

Liefs,

Angela

 

 

 

 

Close

50% Complete

Twee stappen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.